Bejelentés


Szesat Elektronikus Könyvtár


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
Üdvözöllek!

Információs társadalmunkban egyre nagyobb teret hódít a digitalizált könyvek iránti igény. Ezt tapasztalva döntöttem úgy, hogy ennek az igénynek a kiszolgálói közé csatlakozom.

Remélem, könyvtáramban Te is találsz olyan csemegéket, melyek kielégítik kultúrális kíváncsiságodat! A könyvtár könyvkészletét naponta bővítem, így érdemes többször idelátogatnod, körülnézned.

Ha szeretnél értesülni az újdonságokról, jelezd nekem! A legjobb, ha feliratkozol a hírlevelemre.

Amennyiben nem találsz valamit, amire nagy szükséged lenne, üzenj, s megpróbálom beszerezni.

A fenn lévő könyveket a megadott linkről eléred, többségét olvashatod azonnal, viszont sajnos némelyike csak gépedre letöltve élvezhető.

A könyvek nagy része Pdf formátumban készült, néhány viszont djvu kiterjesztésű. Ez utóbbiakhoz itt találod a könyvolvasó program letöltési linkjét:

A djvu program letöltése

vagy

A djvu program letöltése2


Iratkozz fel hírlevelemre!

S most néhány szót a könyvtár névválasztásáról:

Mint alább látod, Szesat az ókori Egyiptomban az írás istennője volt valamint a könyvtárak patrónusa a mitológia szerint. Nála jobb névadót el sem tudok képzelni, hiszen a könyvtár hangulatát is meghatározza e régi kor kultúrális lehellete.

Jó böngészést, olvasgatást, szórakozást kívánok Neked!

Szeretettel: Szinuhe


Szesat az írás, a feljegyzések és nyilvántartások, valamint a tudományok és a matematika istennője, a királyi archívumok, évkönyvek úrnője. A könyvtárak védelmezője, egyik jelzője: „ő, aki legelső a könyvek házában”.

A második dinasztia idejétől már szerepel az évkönyvekben, mint isteni regisztráló vett részt a templomalapítások rituáléjában. Szesat jelzője a „Az építők úrnője” is, ő volt az, aki segített az uralkodónak valamennyi szakrális építmény tervezésében.

Az Óbirodalom kezdetén Szesatot ábrázolták, amint különböző hadizsákmányként szerzett állatcsordákat vesz számba, a Középbirodalomtól ő jegyzi fel az idegen foglyok nevét, és a tőlük beszedett adót, az újbirodalmi templomábrázolásokon ő írja fel a király uralkodási éveit és jubileumait a szent Ised-fa leveleire.

Szorosan összekapcsolódott Thoth, a bölcsesség istenével, akinek hitvesének, vagy leányának is tartották. A koronázási szertartás során Thoth-tal együtt adja a fáraónak az öt királyi titulust.

Szesatot általában leopárdbőr ruhát viselő nőalakban ábrázolták, különleges, rozetta alakú fejdísszel, melynek általában hét ága van, és felette egy fejjel lefelé fordított szarvhoz hasonló ív látható. Leggyakrabban pálmaágat tart a kezében, amelyen az éveket szimbolizáló rovátkákat látunk, az ág végén egy sen gyűrűn, az örökkévalóság szimbólumán egy ebihal „ül”, mely a 100000-es szám hieroglif jele, mindez az évek végtelen számát szimbolizálja.

Azokban a jelenetekben, ahol Szesat a király jubileumait jegyzi fel, ott az ág tetejéről az ünnepség hieroglif jelei függenek. Amikor a király oldalán jelenik meg alapítási szertartás során, akkor kezében gyakran tart mérőcöveket, fakalapácsot és kifeszített kötelet, mellyel az új épület területét jelöli ki.

Úgy tűnik nem rendelkezett saját templommal, az alapítási szertartásbeli szerepénél fogva azonban minden templomnak részese volt. Hasonló okokból nem igazán volt szerepe a népi vallásban, bár az írnokok és az építők patrónusának tartották. Egyben a könyvtárak védelmezője is.Szinuhe Szesat

Névjegy létrehozása


Utoljára frissítve:


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!